• Informations/Contact [EN]

DISKURSIJA: YAEL INOKAI, GIOVANNI AGNOLONI, IGOR RAJKI – petak, 14. rujna 2018., s početkom u 19:00 sati u Muzeju Grada Splita

Udruga KURS, Diskursija 14.9.2018

Splitska udruga Kurs, koja već više od deset godina uspješno vodi rezidencijalni program za inozemne pisce i druge umjetnike „Marko Marulić“ u Splitu, redovito organizira književne tribine Disku(r)sija u kojima sudjeluju inozemni i domaći autori i autorice.

Ovomjesečna Disku(r)sija održat će se u petak, 14. rujna 2018., s početkom u 19:00 sati u Muzeju Grada Splita, Papalićeva 1, a u njoj će sudjelovati dvoje autora koji su trenutačno na rezidenciji u Splitu: švicarska spisateljica YAEL INOKAI i talijanski spisatelj GIOVANNI AGNOLONI, kao i hrvatski spisatelj IGOR RAJKI. Razgovor će moderirati književna prevoditeljica i promotorica PATRICIJA HORVAT.

Nakon kratkog predstavljanja svojeg umjetničkog opusa i čitanja ulomaka iz djela gosti će razgovarati o stanju na književnim scenama Švicarske, Njemačke, Italije i Hrvatske, o potporama za autore, autorskim pravima, situaciji u nakladništvu, mogućnostima življenja od književnog rada, važnosti književnih prijevoda i rezidencijalnih boravaka za povezivanje i posredovanje među jezicima i kulturama te drugim zanimljivim temama.

Ova će tribina biti važan doprinos međunarodnoj kulturnoj razmjeni u našem gradu te stoga pozivamo sve ljubitelje književnosti da nam se pridruže i sudjeluju u razgovoru.

Disku(r)siju podržavaju: Ministarstvo kulture RH, europska književna mreža Traduki , Grad Split, SDŽ, Hrvatsko društvo pisaca (HDP)