• Informations/Contact [EN]

Dođite u Muzej grada Splita i Galeriju Emanuel Vidović! Otvoreni smo za Vas!

OTVORENJE mgs I geV cOVID

Postepenom normalizacijom stanja, uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka i mjera Muzej grada Splita i Galerija Emanuel Vidović  su otvoreni za svoje posjetitelje.

 

U Muzeju grada Splita uz stalni postav muzeja još uvijek možete pogledati izložbu NOSTALGIJA U NOVOM RUHU.

 

Izložbu slika i unikatnog nakita SPLITU S LJUBAVLJU autora Adina i Mie Hebib možete pogledati sada, a pripremili smo je za Vas neposredno prije propisivanja mjera vezano za Covid 19. Postavljena je u dvorani za povremene izložbe Muzeja grada Splita u Papalićevoj 1.

 

U sklopu stalnog postava Galerije Emanuel Vidović dođite vidjeti i sliku SUNČANI POLJUBAC Emanuela Vidovića, dar Grada Splita Muzeju grada Splita. Od 25. veljače 2020. godine slika je izložena u sklopu stalnog postava. I kako nam o njoj kaže viša kustosica Nela Žižić: „Naslikana je oko 1901. godine tehnikom ulja na platnu, a prikazuje istočni dio splitske obale. Slikar je prenoseći igru svjetla u splitskoj luci u osvitu novoga dana rastvorio predmetni svijet treperavim kolorističkim mrljama. Ova slika predstavlja jedan od najstarijih sačuvanih prikaza splitske obale koje je naslikao Emanuel Vidović. Njenim smještanjem u stalni postav Galerije Emanuel Vidović posjetitelji će dobiti potpuniju sliku o stilskim mijenama u formativnoj fazi Vidovićeva slikarstva.“

 

Radno vrijeme prostora do 31. svibnja 2020. godine je:

–           utorak do petak: od 9 – 17 sati

–           subota: 9 – 14 sati

 

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.