• Informations/Contact [EN]

ITALIAN DESIGN DAY 2021. — IZLOŽBA U MUZEJU GRADA SPLITA

Rosso_Split-FB_event_cover

Obilježavanje Dana talijanskog dizajna je manifestacija koja se održava diljem svijeta s namjerom da širokoj publici približi talijanski dizajn i kulturu uopće. Generalna tema ovogodišnjeg obilježavanja jest: „Dizajn i materijali: novi izazovi za održivo redefiniranje Made in Italy“.

 

U navedenom kontekstu, a unutar proslave blagdana Sv. Dujma i Dana grada Splita, postavit će se u Muzeju grada Splita izložba pod nazivom „Crvena — boja strasti“ (tal. „Rosso — il colore della passione“). Izložba će biti otvorena u periodu od 10. svibnja do 13. lipnja 2021., uz besplatan ulaz za posjetitelje u muzejskoj galeriji Dioklecijan.

 

Bit će predstavljeni kultni predmeti renomiranih talijanskih dizajnera — većinom svakodnevne upotrebne vrijednosti, isključivo u crvenoj boji. Splitska će publika imati priliku vidjeti niz ikona talijanskog dizajna; npr. kultnu Vespu, Bialettijevo kuhalo za vodu, fotelju „Up5“, Martinellijevu stolnu lampu “Cobra”, „vreću“ za sjedenje, itd.

 

Izložbu organizira Ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu, (ICE — ITA — Agencija), uz potporu Veleposlanstva Italije u Republici Hrvatskoj te Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci. Svoje prvo izdanje, ova je izložba doživjela u studenom prošle godine u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu, povodom obilježavanja Dana talijanskog dizajna 2020.

 

Izložba je ostvarena u suradnji sa Zagreb Design Weekom i Vespa klubom iz Splita, a može se posjetiti svaki radni dan od 9 do 20h, te vikendom od 10 do 14h.