• Informations/Contact [EN]

Juu-huuu, praznici su, idemo u muzeje!

Muzej grada Splita se već četvrtu godinu za redom priključuje kulturnoj akciji Grada Splita u kojoj je svim posjetiteljima do 18 godina tijekom zimskih školskih praznika omogućen slobodan ulaz u splitske muzeje te organiziran bogati edukativni program. Akcija u Muzeju grada Splita traje od 21. prosinca 2013. do 12. siječnja 2014 godine. Svi su pozvani da tijekom akcije, osim naših stalnih postava, posjete i dvije muzejske izložbe Portreti grada (Muzej grada Splita, Galerija Emanuel Vidović) i Žene sa stilom 1920.-1940. (Galerija Muzeja grada Splita). Zbog ograničenog broja sudionika, za sudjelovanje u edukativnim radionicama obavezna je prethodna rezervacija na telefonske brojeve Muzeja grada Splita ili na e-mail adresu edukacija@mgst.net. Radionice će se održati u slijedećim terminima:

ŠTORIJA O SVETOM DUJI I SPLITU, 7. siječnja 2014. u 10 sati
UPOZNAJ CARA DIOKLECIJANA, 7. siječnja 2014. u 12 sati
PORTRET MOG GRADA – NEKAD I SAD, 8. siječnja 2014. u 10 i 12 sati
U SOBI ČUDESA, 9. siječnja 2014. u 10 sati

Tijekom akcije Juhuu, praznici su, idemo u muzeje! svi posjetitelji do 18 godina mogu sudjelovati u natječaju Muzeja grada Splita i Galerije Emanuel Vidović „Moj najdraži portret grada“.
Kako je izgledao Split u prošlosti? O tome vjerno svjedoče likovni prikazi Splita koji se čuvaju u fundusu Muzeja. Te vrijedne umjetničke radove Muzej grada Splita predstavlja na izložbi Portreti grada – izbor splitskih veduta od 16. do 19. stoljeća iz likovnih zbirki Muzeja grada Splita. Portreti grada omogućuju nam da uživamo u otkrivanju promjena na licu grada kroz stoljeća, ali i da upoznamo na koje su sve načine različiti domaći i strani umjetnici viđeno i doživljeno prenosili na svojim slikama, grafikama i crtežima.
Želimo doznati koji ti se portret grada na izložbi najviše sviđa i zašto. Preuzmi lupu na muzejskim recepcijama, dobro prouči radove i kratko nam opiši zašto je baš taj rad tebi najdraži.Stručni žiri odabrat će najbolje opise, a sretne dobitnike očekuju vrijedne nagrade.

IMG_0412