• Informations/Contact [EN]

Dođite na promociju knjige LJETO // SUMMER u sklopu izložbe MARJAN – ŠTO JEST I TU JE

Unutarnje dvorište Muzeja grada Splita

U srijedu 7. kolovoza, u Muzeju grada Splita, u 20 sati – uz moderaciju Nade Topić, te glazbenu i video podršku, predstavit ćemo dvojezičnu zbirku poezije i kratke proze autorice Katje Grcić.

Promocija njezine knjige Ljeto // Summer prilika je da oplemenimo i obogatimo izložbu Marjan – što jest i tu je, koja je trenutno postavljena u Galeriji Emanuel Vidović. Marjan je oduvijek inspirirao književnike i umjetnike – a ovo će biti prilika da doživimo što je u okrilju Marjana napisala pjesnikinja, dramatičarka i prevoditeljica Katja Grcić.

Nježni hommage ljetu u Splitu, njegovom šarmu i neredu, ludilu i tjeskobi, humoru i duhu, sabio se u stihove koji će vas nasmijati i rastužiti, smjestiti vas na poznato mjesto da bi vas tek trenutak kasnije upravo s njega izmakli, a prije svega podsjetiti na to da čovjek živi i stvara u sinergiji s onim što ga okružuje, te da najveća blaga koja smo dobili u dotu jedino mi možemo oteti zaboravu i očuvati za generacije koje dolaze.

Poezija je sjećanje čovječanstva, kaže Zvonimir Balog, upućujući nas da zavirimo u stih, jer od tamo je najljepši pogled na ono što jest.

Veselimo se Vašem dolasku!