• Informations/Contact [EN]

Vijesti

 • Dođite na “Došašće u Muzeju grada Splita”! Bez naslova1

  Dragi naši posjetitelji, prijatelji Muzeja grada Splita,

  tijekom prosinca u Gotičkoj dvorani samo za Vas pripremili smo bogat kulturni program. Možete posjetiti i uživati svim osjetilima: u skulpturi Jaslice Ljubice Dragojević Buble,  u Diorami: Božićno jutro u splitskom tinelu, u prikazu Badnje večeri u pučkoj kući, u raznim kulturno-znanstvenim razgovorima, koncertima i radionicama.

   

  4. prosinca u 12 ... nastavite čitati

 • Znanstveni skup u Muzeju grada Splita, Osam desetljeća od smrti dr. Ante Trumbića – (Split-Zagreb, 15.-22. studenog 2018.) Trumbić 1

  Poštovane, poštovani,

   

  čast nam je i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na obilježavanje 80. godišnjice smrti dr. Ante Trumbića koje će započeti znanstvenim skupom u četvrtak, 15. studenog 2018. u 9 sati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.

   

  Dr. Ante Trumbić nas je trajno zadužio svojim odvažnim političkim djelovanjem u delikatnim i sudbonosnim trenutcima naše povijesti. Muzej ... nastavite čitati

 • 136. obljetnica pohrvaćenja splitske Općine Print

  Poštovane, poštovani,
  Grad Split, Muzej grada Splita i Društvo prijatelja kulturne baštine Split vas pozivaju na proslavu 136. obljetnice pohrvaćenja splitske Općine 28. i 29. listopada 2018. godine.
  U nedjelju 28. listopada u 10:00 sati će biti upriličeno polaganje cvijeća na grobove splitskih gradonačelnika na gradskom groblju Lovrinac. Istoga dana u 10:30 sati gradonačelnik grada ... nastavite čitati

 • Renesansni majstor Andrija iz Lješa – cipkasti tragovi u dalmatinskom kamenu Buža

  Poštovani,

  nadam se da za predavanje na koje vas pozivamo nikad nije prekasno. Već sam naslov puno obećava, a još kada se uzme u obzir da će nam o tako zanimljivoj temi govoriti poznat i od struke priznat ekspert, Radoslav Bužančić, preporuka nije potrebna.

  Predavanje je inicirano željom grupe naših sugrađana, koji 4. studenog kreću na putovanje ... nastavite čitati

 • BILA JEDNOM ŽRNOVAČKA JABUKA… jabuka

  Dragi Splićani, prijatelji i suradnici pozivamo Vas na predavanje
  BILA JEDNOM ŽRNOVAČKA JABUKA…
  doc dr sc Mira Radunić
  U petak, 19. listopada 2018. u 18 sati u Muzeju grada Splita u gotičkoj dvorani Papalićeve palače predstavit će nam se još jedan Bokunić spli’ske prošlosti kojeg smo usprkos svemu uspili sačuvati do dana današnjeg.
  Prizvat ćemo ... nastavite čitati