• Informations/Contact [EN]

Vijesti

 • Dođite na “Došašće u Muzeju grada Splita”! Bez naslova

  Dragi naši posjetitelji, prijatelji Muzeja grada Splita,

   

  ulazimo u zadnji tjedan kulturno – znanstvenih predavanja u sklopu „Došašća u Muzeju grada Splita“, stoga Vas i ovim putem pozivamo da nam se pridružite u Gotičkoj dvorani u utorak, dana 18. prosinca u 12 sati.

   

  I ovaj put smo samo za Vas priredili zanimljiva predavanja i to:

  Pučki Božić u ... nastavite čitati

 • Zimski otvoreni atelje 0000

  15. – 22. prosinca, Podrumi Dioklecijanove palače

  | Zimski otvoreni atelje

  Udruga Kultura Split će upoznati posjetitelje s umjetnicima i njihovim djelima. U edukativnim radionicama najmlađi će naučiti stvaralačkom izražavanju različitim umjetničkim sredstvima.

  nastavite čitati
 • 130. OBLJETNICA MONUMENTALNE FONTANE ----------------------------------

  Društvo prijatelja kulturne baštine Split u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u 18 sati u Muzeju grada Splita obilježava 130. obljetnicu svečanog otvorenja Monumentalne fontane. Ove godine Društvo prijatelja kulturne baštine Split želi podsjetiti građane Splita na sva zbivanja koja su povezana s obnavljanjem Dioklecijanovog vodovoda i izgradnje Monumentalne fontane. Stoga će se ova ... nastavite čitati

 • Pozivamo Vas na otvorenje izložbe umjetnice Nives Čičin Šain SVJETLOPISI ! cestitkaNives

  Poštovani/e,

   

  čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas, dana 13. prosinca 2018. godine u 18,00 sati, na otvorenje izložbe umjetnice Nives Čičin Šain SVJETLOPISI (Galerija Muzeja grada Splita, Dioklecijanova ulica).

   

  nastavite čitati

 • Likovni natječaj na temu Hrvatske Katherine Hrdalo kraj svoje slike

  Franco Ferrera Cvitanovic pokrenuo je udrugu Hrvartis (Arte Croata), putem koje u Santiagu de Čile promiče hrvatsku baštinu i umjetnost. Nakon vrlo uspješnog literarnog natječaja, otvoren je i likovni natječaj na temu Hrvatske. Andres Hermosilla Soliz, direktor Hrvartisa izjavio je: Natječaj je izazvao veliko zanimanje. Radovi su rezultat umjetničke maštovitosti, osjećaja i nadasve ljubavi prema ... nastavite čitati