Jedan muzej

5 lokacija

Muzej grada Splita

Muzej grada Splita je institucija koja upravlja radom samog muzeja, Dioklecijanovih podruma, Galerije Emanuel Vidović, Jugoistočne kule, Mletačke kule te Ophodom. Navedene lokacije od visokog su značaja za povijesno-kulturni razvoj Splita.

Informacije

Vijesti

ŠTA VI TAMO KOPATE?
20/03/2024

Pozivamo Vas na treće predavanje o arheološkim istraživanjima - otkrivanje tajni Bribirske glavice, poznatog arheološkog dragulja koje će se održati u u četvrtak, 21.03.2024. godine u 18 sati u Staroj gradskoj vijećnici.

Veselimo se Vašem dolasku!

Saznaj više
Stara gradska vijećnica - otvorenje izložbe SAKRALNA KIPARSKA DJELA IZ ZBIRKE LJEVAONICE UMJETNINA UJEVIĆ
19/03/2024

Poštovani,

čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na otvorenje izložbe Sakralna kiparska djela iz zbirke ljevaonice umjetnina Ujević koja se otvara u Staroj gradskoj vijećnici, u utorak,  26. ožujka 2024. godine u 18 sati (Narodni trg/Pjaca).

Izložba će biti otvorena do 28. travnja 2024. godine.

Radujemo se Vašem dolasku!

Saznaj više
“Likovni razgovori” - Stara gradska vijećnica
11/03/2024

S posebnim zadovoljstvom vas pozivamo na naše prve “Likovne razgovore” - Stara gradska vijećnica, srijeda 13. 3. 2024. u 18 sati.

Saznaj više

Art is all around us

Izložbe

U Galeriji Emanuel Vidović možete razgledati izložbu slika Hrvoja Marka Peruzovića "Lingua franca" !
05/01/2024

Obilježavanje 153. godišnjice rođenja Emanuela Vidovića u Galeriji Emanuel Vidović uveličalo je otvorenje izložbe Hrvoja Marka Peruzovića koja je priređena u suradnji s Muzejom Matije Skurjenija iz Zaprešića. Kustosica izložbe Nela Žižić je u tekstu kataloga izložbe ukazala na sličnosti između Peruzovića i Emanuela Vidovića: „Hrvoje Marko Peruzović sa slikarom Emanuelom Vidovićem dijeli isto romantičarsko i simbolističko poimanje svijeta, a zasigurno je i crpio nadahnuće na izvoru umjetnosti velikog prethodnika. Njegovo slikarstvo je, kao i Vidovićevo, impregnirano osjećajem melankolije i nostalgije i odražava duhovno stanje čovjeka u suvremeno, u njegovom slučaju, posthumano digitalno doba. S Vidovićem ga veže podređivanje likovnih elemenata izražavanju ideje i antiliuzionističko shvaćanje forme, a iznad svega svijest o simboličkoj i emocionalnoj snazi boje. Dok je težnja prema oduhovljenju slike Vidovića vodila prema apstrakciji, Hrvoja Peruzovića je privukla semantička moć slike i prenošenje vlastitog doživljaja svijeta putem složenih simboličko-metaforičkih vizija.“

Organizatori izložbe su Muzej grada Splita i Muzej Matije Skurjenija iz Zaprešića, a kustosi izložbe Ante Žaja i Nela Žižić.

Izložba se može razgledati do 11. veljače 2024. godine.

Saznaj više
Otvorenje izložbe Hrvoja Marka Peruzovića LINGUA FRANCA
22/12/2023

FOTOGALERIJA

Saznaj više
Izložba Jerko Marasović – renesansni čovjek dvadesetog stoljeća (1923.-2023.)
14/12/2023

Fotogalerija otvorenja izložbe

Saznaj više