• Informations/Contact [EN]

Vijesti

 • Znanstveni skup u Muzeju grada Splita, Osam desetljeća od smrti dr. Ante Trumbića – (Split-Zagreb, 15.-22. studenog 2018.) Trumbić 1

  Poštovane, poštovani,

   

  čast nam je i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na obilježavanje 80. godišnjice smrti dr. Ante Trumbića koje će započeti znanstvenim skupom u četvrtak, 15. studenog 2018. u 9 sati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.

   

  Dr. Ante Trumbić nas je trajno zadužio svojim odvažnim političkim djelovanjem u delikatnim i sudbonosnim trenutcima naše povijesti. Muzej ... nastavite čitati

 • 136. obljetnica pohrvaćenja splitske Općine Print

  Poštovane, poštovani,
  Grad Split, Muzej grada Splita i Društvo prijatelja kulturne baštine Split vas pozivaju na proslavu 136. obljetnice pohrvaćenja splitske Općine 28. i 29. listopada 2018. godine.
  U nedjelju 28. listopada u 10:00 sati će biti upriličeno polaganje cvijeća na grobove splitskih gradonačelnika na gradskom groblju Lovrinac. Istoga dana u 10:30 sati gradonačelnik grada ... nastavite čitati

 • Renesansni majstor Andrija iz Lješa – cipkasti tragovi u dalmatinskom kamenu Buža

  Poštovani,

  nadam se da za predavanje na koje vas pozivamo nikad nije prekasno. Već sam naslov puno obećava, a još kada se uzme u obzir da će nam o tako zanimljivoj temi govoriti poznat i od struke priznat ekspert, Radoslav Bužančić, preporuka nije potrebna.

  Predavanje je inicirano željom grupe naših sugrađana, koji 4. studenog kreću na putovanje ... nastavite čitati

 • BILA JEDNOM ŽRNOVAČKA JABUKA… jabuka

  Dragi Splićani, prijatelji i suradnici pozivamo Vas na predavanje
  BILA JEDNOM ŽRNOVAČKA JABUKA…
  doc dr sc Mira Radunić
  U petak, 19. listopada 2018. u 18 sati u Muzeju grada Splita u gotičkoj dvorani Papalićeve palače predstavit će nam se još jedan Bokunić spli’ske prošlosti kojeg smo usprkos svemu uspili sačuvati do dana današnjeg.
  Prizvat ćemo ... nastavite čitati

 • Muzej grada Splita: Predavanja i radionice o muzejskoj edukaciji (primjeri dobre prakse u Engleskoj)

  Muzej grada Splita i Umjetnička akademija u Splitu (Odsjek za konzervaciju-restauraciju) pozivaju Vas na dva predavanja i dvije radionice o muzejskoj edukaciji koje će održati Emma Spencer (Yorkshire Sculpture Park) i Kathryn Welford (Harewood House) u četvrtak i petak, 18. i 19. listopada 2018.

   

  Gošće iz Engleske, obje muzejske edukatorice, govorit će o osmišljavanju i provedbi ... nastavite čitati